Fietsen fietsen rolstoelfietsen

Ingediend door Annemie P. op wo, 06/28/2017 - 18:32

Met de vakantie in het vooruitzicht wou deze mama van een kind in een rolstoel wel eens weten waar er hier in Vlaanderen aangepaste fietsen verhuurd worden. Wij zijn zelf een gezin die heel graag fietst en waarvan onze zoon in een rolstoel ook graag fietst!

 

De conclusie is bedroevend: eigenijk zijn er zeer weinig organisaties die aangepaste fietsen te huur aanbieden. Slechte punten dus voor ons toegankelijk toerisme!

 

In Nederland is dit veel meer ingeburgerd, daar zijn we een 2-tal jaar geleden gaan fietsen in de Hoge Veluwe met een rolstoelfiets en dat was echt super leuk! Zo'n rolstoelfiets is natuurlijk niet de enige manier van verplaatsen voor iemand in een rolstoel. Een nadeel bij deze fiets is dat degene die in een rolstoel zit zelf niet kan meefietsen, maar een voordeel is dan weer dat je niet gebonden bent aan de fiets en ook met de rolstoel gemakkelijk nog een wandelingetje of een terrasje kunt doen.

 

Ik heb de verhuurcentra in Vlaanderen voor jullie eens opgelijst. Je vindt ze onder de knop nuttige links - vrije tijd - fietsverhuur. Ik focus hierbij voornamelijk op de familie van rolstoelfietsen. De meeste verhuurcentra hebben ook gewone tandems, dus als je op zoek bent naar zo'n fiets dan kun je best informeren bij de fietsverhuurder zelf!

Als jullie zelf nog een verhuurcentrum kennen die niet in de lijst staat laat me dit aub weten, dan zet ik die erbij!

 


 

Onze zoon heeft sinds kort een Hase Kettwiesel, een coole en stabiele driewielfiets, die bovendien opplooibaar is! Als je er meer informatie over wilt, stuur gerust een mailtje (contact-knop). We hebben die aangeschaft bij VIGO Leuven-Heverlee waar ze je ook heel deskundig kunnen verder helpen!

 

driewielfiets kettwiesel